Borgerservice flytter og holder lukket i to dage

Kilde: Kolding Kommune
Profilbillede
Karoline Andersen

Mandag den 3. maj åbner Borgerservice i nye og mere tidssvarende rammer på adressen Nytorv 1 i Kolding. Men først skal inventaret flyttes, og der skal gøres klar til at tage imod borgerne i de nye lokaler. Derfor holder Borgerservice lukket for både personlig og telefonisk betjening 28. og 29 april.

Kommunen købte sidste år ejendommen Nytorv 1 i Kolding midtby, hvor Den Jyske Sparekasse tidligere havde filial. Hele stueetagen er nu efter en større ombygning klar til at rumme kommunens nye Borgerservice. Her kan borgerne fremover få hjælp til pas, kørekort, adresseændring, vielser, NemID, lægeskift, ind- og udrejse, helbredstillæg og alle de øvrige opgaver, som Borgerservice varetager.

”Vi glæder os rigtigt meget til at byde borgerne velkommen på Nytorv 1, hvor vi kan tilbyde markant bedre og mere tidssvarende rammer end i Bredgade 1,” fortæller afdelingsleder Jette Møller, Borgerservice.

Bedre forhold
Hvor Borgerservice i Bredgade 1 har været splittet op i to afdelinger, bliver al service nu samlet i et stort overskueligt lokale, så borgerne ikke behøver at spekulere over, hvor de skal henvende sig.

”Vi får betydeligt bedre plads. Afstanden mellem vores fem skranker bliver større, end vi hidtil har været vant til. På den måde kan vi bedre sikre diskretion og fortrolighed i betjeningen af borgerne,” siger Jette Møller.

Forholdene for handicappede og gangbesværede får også et løft, da borgerne hverken skal bruge elevator eller forcere trapper for at komme ind og blive betjent.

Fortsat tidsbestilling
Efter flytningen skal man fortsat bestille tid, før man møder personligt op i Borgerservice. Det kan man gøre på her. Har man brug for hjælp til tidsbestilling, kan man ringe på tlf. 79 79 79 79.

”Vi bibeholder tidsbestillingen, fordi det giver en langt bedre service, hvor folk slipper for at stå i kø og vente,” fortæller Jette Møller.

Parkering lige uden for døren
Lige uden for Nytorv 1 er det muligt at parkere. Borgere med ærinde i Borgerservice kan fra 3. maj parkere på dækket på Nytorv. Der er indkørsel fra Ålegården til p-pladserne, heraf to handicappladser. Hvis p-pladserne er optaget, kan man finde nærmest ledige p-plads på den mobilvenlige hjemmeside parkering.kolding.dk.

For borgere, der kommer med bus, er de nærmeste stoppesteder Ålegården, Rendebanen, Brostræde og Haderslevvej ved Karolinegade.

Starten på en større rokade
Når Borgerservice flytter til Nytorv 1, frigør det lokaler i Bredgade 1. Det bliver startskuddet til en større rokade, hvor Kolding Kommune flytter andre afdelinger og opsiger dyrere lejemål.

”Vi har selvfølgelig brugt mange penge på at købe, renovere og ombygge sparekassebygningen. Men allerede fra 2023 vil vores udgifter til lokaler være 1,2 mio. kr. billigere end i dag, så projektet her sikrer både bedre service og bedre økonomi,” fortæller økonomichef John Burchardt, Kolding Kommune.

Samler forvaltninger
Inden for et år eller to vil området ved Nytorv/Ålegården komme til at huse en endnu større del af kommunens administration, som i dag er spredt ud over mange adresser.

Foruden Borgerservice ligger By- og Udviklingsforvaltningen samt en del af Børne-, Uddannelses- og Arbejdsmarkedsforvaltningen allerede i området, og flere andre administrative afdelinger er på vej. I slutningen af 2020 købte Kolding Kommune den tidligere VUC-bygning i Ålegården. I øjeblikket bruges en del af ejendommen til coronatestcenter, men senere skal der gøres plads til flere hundrede af kommunens administrative medarbejdere.

”I den forstand markerer åbningen af vores nye Borgerservice starten på en ny spændende udvikling. Vi gør det lettere for borgerne at overskue, hvor de skal henvende sig ved personlig kontakt, og vi kommer til at tilbyde en endnu bedre service i tidssvarende rammer. Samtidig styrker vi samarbejdet på tværs af de enkelte forvaltninger og optimerer vores drift ved at gøre det muligt for forvaltningerne at deles om kantine, teknisk servicemedarbejdere, osv.,” siger borgmester Jørn Pedersen.

Flere artikler