Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har også spillet en væsentlig rolle i videnskabelige opdagelser. Foredraget vil dykke ned i laboratoriets bidrag til naturvidenskaben, herunder rendyrkning af gær, udvikling af pH-skalaen og klik-kemi, som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.
Ølproduktion og bæredygtige ingredienserForedragsholderne, lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, vil fortælle om forædling af byg og humle samt bæredygtig dyrkning. Deltagerne vil lære om maltningens betydning for malttypernes smag og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og fortidens planterEn del af foredraget vil fokusere på teknologi til udvikling af klimatolerante planter. Der vil også blive talt om opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, som giver indsigt i fortidens planteklima.
Under foredraget vil deltagerne få serveret smagsprøver på fem forskellige øltyper, der gennemgås undervejs.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Stepping Friskole, Søndre Allé 20, 6070 Christiansfeld
Entré: 30 kr
Arrangør: Trekløverhallen Stepping
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her