Kolding Kulturnat 2024 er åben for tilmelding

Kolding Kulturnat 2023 bød blandt andet på latinamerikansk musik og dans. (Foto: Emil Lyngbo)
dato

Så er det nu, du skal slå til, hvis du vil være en del af dette års Kolding Kulturnat. Foreninger, aktører, organisationer, virksomheder og andre, der ønsker at optræde eller deltage i Kulturnatten, kan nemlig nu melde sig til.

Kolding Kulturnat finder i år sted fredag den 30. august kl. 16.00-24.00. Alle, der har lyst til at byde ind med aktiviteter på Kulturnatten, kan melde ind nu og frem til den 31. maj. Det håber arrangøren, Kultur og Event i Kolding Kommune, at rigtig mange vil gøre.

”Kolding Kulturnat er 100 procent afhængig af, at aktører, frivillige foreninger, organisationer, restauratører, kulturinstitutioner og andre bidrager med aktiviteter. Uden dem - ingen Kulturnat. Eller i hvert fald en meget lille en,” siger projektleder Mette Fersløv Schultz fra Kultur og Event.

Hun forklarer, at Kulturnatten er en kæmpe showcase, hvor man har mulighed for at vise, hvad man kan, for et stort publikum. For eksempel på musikscenerne rundt om i byen eller på ’Dansegulvet’ på Akseltorv, hvor især danseskoler og -foreninger plejer at optræde og invitere publikum til at danse med.

Tilmelding
Tilmelding til Kolding Kulturnat foregår på www.kolding.dk/kulturnat frem til den 31. maj. Foruden dans og musik kan man også tilmelde sig Sport Square, som er det aktive samlingssted for aktører inden for sport, motion og bevægelse. Sport Square så dagens lys første gang ved sidste års Kulturnat og blev en stor succes.

Derudover kan man tilmelde aktiviteter og arrangementer, enten hos sig selv – det gælder bl.a. kulturinstitutioner og restauratører – eller aktivitetsstande i byrummet, som især er interessant for foreninger, organisationer o.l. Endeligt kan man tilmelde salgsboder og -vogne.

”Rammerne for aktiviteter er brede, men kodeordet er netop aktivitet. Om det er ansigtsmaling, uddeling af smagsprøver, tovtrækning, armstrækbattle eller noget helt femte, er op til aktørerne. Vi vil bare gerne have, at Kulturnattens gæster får en masse gode oplevelser,” siger Mette Fersløv Schultz og understreger, at man altid er velkommen til at kontakte hende eller Kultur & Event, hvis man har spørgsmål. Hun forklarer videre, at Kulturnatten er en platform og en åben scene for lokale aktører, der har lyst til at vise, hvad de kan eller hvad de engagerer sig i. Man deltager og optræder derfor frivilligt. Det er populært at være en del af Kulturnatten og derfor er der ofte rift om pladserne – især på musikscenerne. Man er derfor ikke garanteret en plads eller scenetid, når man tilmelder sig, men arrangørerne gør deres bedste for at fordele pladserne få og tildele plads til alle.

Fakta
Kolding Kulturnat 2024 finder sted fredag den 30. august kl. 16.00-24.00:

- Kolding Kulturnat har fundet sted siden 1996 og er den største begivenhed i midtbyen. Den tiltrækker årligt ca. 50.000 gæster.

- Kulturinstitutioner, frivillige foreninger, restauratører, butikker, organisationer m.fl. i Kolding kommune bidrager med aktiviteter på Kulturnatten. Næsten alle oplevelser er gratis.


https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/kolding-kulturnat-2024-er-aben-for-tilmelding/
Kilde: Kolding Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.