Kolding Kommune har længe været kendt for sin robuste økonomi, og denne tendens fortsætter. Kommunen har en god likviditet, hvilket giver et solidt fundament for fremtidige investeringer og velfærdsinitiativer.
Budgetaftalen for 2025-2028 er blevet indgået af partierne Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti. Denne aftale fokuserer på udviklingen af kommunen og prioriterer velfærden højt i de kommende år.
Et vigtigt element i budgetforslaget er omstillingsmålene, der er blevet nulstillet på de fleste politikområder, med undtagelse af Kultur samt Fritid og Idræt. Derudover er der slået besparelser på flere områder, herunder ældre-, børne- og socialområdet.
Siden det sidste budgetforlig er der blevet gennemført strukturelle analyser i forvaltningerne. Besparelser, der er blevet fundet gennem disse analyser, vil blive gennemført på områder, der ikke er tæt på borgerne, hvilket sikrer en mere effektiv udnyttelse af kommunens ressourcer.
Specifikke prioriteringer i budgetforliget inkluderer en styrkelse af inkluderende læringsmiljøer i folkeskolen, udviklingen af stærkere børnefællesskaber og et kvalitetsløft af ældreplejen i overensstemmelse med den nye ældrereform. Desuden vil der være en helhedsorienteret ungeindsats for at forebygge anbringelse, samt en genoprettelse af kvaliteten på Center for Botilbud.
På det tekniske område vil kommunen fokusere på vedligeholdelse af cykelstier og fortove, ansættelse af en ny bylivs-playmaker og oprettelse af en pulje til optimering af bygningsmassen på skole- og daginstitutionsområdet. Der vil også være flere investeringer i kunstgræs, klimatilpasning gennem Brinkprojektet, og en pulje til renovering af Kolding Bymidte. Derudover vil der blive arbejdet for en grønnere bymidte samt udviklet en fysisk udviklingsplan på social- og seniorområderne.
Miljø- og naturtiltag er også centralt i budgetforliget, hvor skovrejsning, etablering af stenrev, fjordsamarbejde og projektet "Liv i Lillebælt" er på dagsordenen. Også en revision af "Blå Plan" er undervejs.
Finansieringen af budgetforliget vil delvist komme fra kommunens kassebeholdning og delvist fra budgetreserven. Dette sikrer, at de omfattende planer kan realiseres uden at gå på kompromis med kommunens økonomiske stabilitet.
Samlet set viser Kolding Kommune stor ansvarlighed og vision i deres budgetaftale for de kommende år, og borgerne kan se frem til flere forbedringer på tværs af både velfærds-, tekniske og miljøområderne.
https://www.kolding.dk/om-kommunen/nyhedsarkiv/budgetforlig-i-kolding-med-fokus-paa-udvikling